لامپ SMD چیست؟

در این متن به توضیح اینکه لامپ SMD LED چیست می‌پردازیم. SMD مخفف عبارت Surface Mounted Device می‌باشد که به معنی تکنولوژی در ساخت محصولات الکترونیکی است که بر اساس تکنیک لحیم کاری و بدون استفاده از سوراخ روی بورد مورد نظر سوار می‌شود.

این نوع لامپ‌ها نسبت به ال ای دی‌های DIP که نوع قدیمی‌LED هستند تخت‌تر می‌باشند و عمر مفید آن‌ها نیز طولانی تر است. به علاوه از نظر مصرف انرژی یکی از مقرون به صرفه ترین لامپ‌ها محسوب می‌شوند؛ زیرا میزان مصرف انرژی آن‌ها تا 75 درصد کمتر از لامپ‌های قدیمی‌است. از طرفی به دلیل وجود تراشه‌های قوی روی این لامپ‌ها، خاصیت RGB در آن‌ها وجود دارد که می‌توانند 16 میلیون ترکیب رنگ مختلف را از خود ساطع کنند و این یک ویژگی خارق العاده بخصوص برای شهر سازی و انواع پروژه‌ها با کاربردهای متفاوت به حساب می‌آید. پایه‌های لامپ‌های SMD با توجه به تعداد دیودها در هر تراشه متفاوت است؛ اما به طور کلی تعداد آن‌ها نسبت به لامپ‌های قدیمی‌بیشتر است.

لامپ SMD

از این نوع ال ای دی‌ها معمولاً برای نورپردازی‌های نواری، چراغ‌های نشان گر و مواد مشابه استفاده می‌کنند که در هر دیود حدود 6 لومن نور روی تراشه تولید می‌کند. البته از لامپ‌های SMD برای منبع‌های روشنایی بالب‌ها و تلفن‌های همراه نیز استفاده می‌شود. به طور کلی این نوع لامپ‌ها کاربرد وسیعی در انواع صنایع الکتریکی دارند.

ابعاد تراشه‌های SMD LED کاملاً بر اساس نوع کاربرد آن‌ها متفاوت است؛ اما برخی از اندازه‌های لامپ SMD LED مانند SMD 3528 با تراشه‌های 3.5 میلی متری و SMD 5050 با تراشه‌های 5 میلی متری بیشتر استفاده می‌شوند. لازم به ذکر است که تراشه‌های SMD از لایه‌های نانو یاقوت کبود و بلورهای ریز گالیم ساخته می‌شوند و بعد از برش خوردن و لایه بندی قسمت‌های مختلف آن به یک پایه سرامیکی وصل می‌شوند.

در این لامپ‌ها از یک سیم بسیار نازک طلا استفاده می‌کنند تا بتوانند به خوبی بین چیپ‌ها اتصال برقرار کنند. اگر کارخانه سازنده این نوع لامپ برای سود بیشتر و فروش بالاتر از رشته‌های طلا در آن‌ها استفاده نکند بعد از مدتی اتصالات درون لامپ ضعیف شده و مقاومت الکترونیکی آن کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه جریان عبوری نیز کمتر شده و نوری که از هر تراشه ساطع می‌شود کم خواهد شد؛ بنابراین بعد از مدتی کاملاً ضعیف شده و قدرت اولیه را ندارد.

هزینه نگه داری و تولید این لامپ‌ها نسبت به انواع لامپ‌های دیگر در صنعت روشنایی کمتر است؛ اما این نوع لامپ عیب‌هایی نیز دارد؛ مثلا نمی‌تواند سبک پکیجینگ فضا را به خوبی مدیریت نماید. علت این امر فاصله زیاد بین تراشه‌های موجود در این نوع لامپ می‌باشد. به همین دلیل لامپ‌های SMD برای سیستم‌های نورپرداری با حجم بسیار پایین مثل چراغ‌های برخی ماشین آلات و ابزار مناسب نیستند.

 

نویسنده: تیم تولید محتوای دیجی‌خرید(رحیم نعمتی لیمایی)

خرید انواع لامپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.

با این شرایط موافق هستید.