فیوز چیست؟

بعد از تولید انرژی الکتریکی، انسان به این پی برد که این انرژی مهم و پر کاربرد علاوه بر مفید بودن در صورت استفاده  و یا اتصال نادرست می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای انسان به همراه داشته باشد. از این رو در اواسط قرن 19 میلادی دانشمندان با طراحی یک نوار پلاتینی ساده وسیله ای حفاظتی  یا همان فیوز را در برابر این انرژی خطرناک اختراع کردند. این قطعه اولین بار توسط توماس ادیسون در سال ۱۸۹۰ میلادی ثبت اختراع شده‌است. فیوز وسیله‌ای است که مدارهای الکتریکی را در برابر جریان غیر مجاز محافظت می‌کند.

وظیفه فیوز

به عبارت ساده، فیوز یک وسیله حفاظتی است که در تجهیزات و مدارات الکتریکی به کار برده می‌شود تا در مواقعی که جریانی بیشتر از حد انتظار از وسیله عبور می‌کند، با سوختن فیوز مدار قطع شود تا تجهیزات دیگر آسیبی نبینند.

اجزا و نحوه کارکرد

عنصر اصلی ساخت فیوز، نواری فلزی است که در یک محفظه غیر رسانا قرار دارد. با عبور بیش از حد مجاز جریان، نوار فلزی ذوب شده و آن می سوزد. در الکترونیک هزاران طرح مختلف فیوز برای ولتاژ و جریان‌های ویژه، ظرفیت و زمان واکنش؛ بسته به برنامۀ کاربردی آن، طراحی شده‌است.این تنوع در ویژگی‌های زمانِ واکنش، به طراحان کمک می‌کند تا با انتخاب دقیق‌تر؛ همزمان با ارائۀ ایمنی کافی، از انقطاع بی‌مورد جریان جلوگیری کنند.

اتصال کوتاه، اضافه‌بار، بارهای نامتقارن یا خرابی دستگاه، دلایل اصلی عمل کردن فیوزها هستند. استفاده از این دستگاه یک راه موثر و مقرون به صرفه و ایمن را برای محافظت از دستگاه ها یاتاسیسات الکتریکی در برابر اضافه بار الکتریکی که می تواند به اجزا یا سیم ها خسارت وارد کند و به طور بالقوه باعث آتش سوزی شود، به شمار می رود. هر فیوز تنها یک بار عمل می کند و برای کارکرد دوباره نیاز به تعویض یا تعمیر دارد. فیوزها اغلب می توانند بدون نیاز به هرگونه شرایط الکتریکی یا تخصصی تعویض شوند.

به نظر شما چه دلایلی باعث پریدن فیوز می شود؟

در صورت نیاز به مشاوره رایگان دیجی خرید با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۳۰۱۰۲۵ یا ۰۹۳۷۳۱۷۸۹۸۲ تماس بگیرید.

مقالات مرتبط

دو فاز شدن برق چیست؟

ارت چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، از سرویس reCAPTCHA Google حریم خصوصی و شرایط استفاده استفاده کنید.

با این شرایط موافق هستید.